Yaşam

Farklı Bir Aşk Hikayesine Tanık Olmak İsteyenler İçin Romantik Filmler

Romantizm sizin için vazgeçilmez ise bu sinemalara bayılacaksınız. Sevgilinizle veya arkadaşlarınızla izleyebileceğiniz, farklı aşk hikayelerine tanık olabileceğiniz en iyi romantik filmleri sizler için derledik. iyi seyirler hocam…

30. Çılgın Bir Gece (2010)

İmdb: 6.3

Konusu: Carrell ve Fey evli bir çifttir ve romantik bir akşam geçirmek istediklerinde işler o kadar iyi gitmez. Yanlış bir kimlik vakası, geceyi daha heyecanlı ve tehlikeli bir şeye dönüştürür.

Oyuncular: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg

Yönetmen: Shawn Levy

29. Bir Baht Daha (2019)

İmdb: 6.5

Özet: Kate her zaman kötü kararlar veren genç bir hanımdır. Elf olarak çalışmak için bir Noel mağazasında işe girer. Ancak orada Tom ile tanışır ve hayatında yeni bir döneme girer. Kate için her şey gerçek olamayacak kadar uygun görünüyor.

Oyuncular: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh

Yönetmen: Paul Feig

28. Arkadaştan Daha Fazlası (2011)

İmdb: 6.5

Sinopsis: Genç bir adam ve kadın, bir çift olmadan arkadaşlıklarını bir sonraki seviyeye taşımaya karar verirler, ancak ilişkilerine seks eklenince işler kısa sürede karmaşık bir hal alır.

Oyuncular: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson

Yönetmen: Will Gluck

27. Kuyrukluyıldız (2014)

İmdb: 6.7

Özet: Paralel bir evrende geçen film, beklenmedik ama mükemmel bir şekilde eşleşen bir çiftin altı yıllık ilişkileri boyunca ileri geri gidip gelen çalkantılı hayatlarını anlatıyor.

Oyuncular: Emmy Rossum, Justin Long, Eric Winter

Yönetmen: Sam Esmail

26. Sarhoş Aşk (2010)

İmdb: 6.7

Özet: Maggie ve Jamie arasında beklenmedik bir şekilde gelişen bir aşk hikayesi. Jamie ilaç sektöründe çalıştığı için kadınlar üzerinde kullandığı çekiciliği kendi işinde kullanmaktan çekinmiyor.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt

Yönetmen: Edward Zwick

25. İki Aşık (2008)

İmdb: 7

Özet: Leonard bunalımdayken bir tarafta ailesi onu evlendirmeye çalışan aile dostu Sandra ile diğer tarafta komşusu Michelle arasında kalır.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

Yönetmen: James Gray

24. Aşık Shakespeare (1998)

İmdb: 7.1

Özet: Londra’da 1590’lar. O dönemde yazdığı oyunların hiçbirinde hak ettiği ilgiyi göremeyen Shakespeare, kendisinden umutsuzluğa kapılmak üzereyken başkasıyla evlenmek zorunda kalan Viola ile tanışır.

Oyuncular: Imelda Staunton, Judi Dench, Joseph Fiennes

Yönetmen: John Madden

23. Aşk, Rosie (2014)

İmdb: 7.1

Özet: Rosie ve Alex 5 yaşından beri iyi arkadaşlardır. Ancak 18 yaşında yaptıkları seçimler sonucunda birbirlerinden uzaklaşmışlardır. Yıllar geçmesine rağmen ikisi de birçok farklı ilişki deneyiminden sonra geçmiş deneyimlerini ve anılarını unutamazlar.

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Yönetmen: Christian Ditter

22. Aşk Mani Bilmez (1999)

İmdb: 7.2

Özet: William Thacker, garip bir ev arkadaşıyla yaşayan, yeni boşanmış bir kitapçı dükkanı sahibidir. Anna Scott dükkanına geldiğinde ikili arasında farklı anlar yaşanır.

Oyuncular: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe

Yönetmen: Roger Michell

21. Aşk ve Küller (2010)

İmdb: 7.3

Özet: Evli bir çiftin başarısız olan ilişkisi, bir yıl boyunca düzelmeye çalışır ve zaman dilimlerinin ortasında değişir. Sinema, birbiriyle çelişen pek çok kavramı ele alması bakımından etkileyicidir.

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

Yönetmen: Derek Cianfrance

20. Çılgın Aptal Aşk (2011)

İmdb: 7.4

Özet: Orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Barlardan kız tavlamayı öğrenen yeni arkadaşı Jacob’ın yardımıyla kendini yeniden keşfetmeye çalışır.

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Yönetmenler: John Requa, Glenn Ficarra

19. Hayalet İplik (2017)

İmdb: 7.5

Özet: Ünlü terzi Reynolds Woodcock ve kız kardeşi Cyril, 1950’lerin Londra’sında İngiliz modasının tam ortasındadır. İkili, kraliyet mensuplarını, film yıldızlarını, varisleri, sosyetikleri ve sosyeteye yeni girenleri giydiriyor. Öte yandan kadınlar, Woodcock’un hayatında gelir ve giderdir. Alma hayatına girene kadar neredeyse kronik bir bekarlığı var…

Oyuncular: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

18. Umut Işığım (2012)

İmdb: 7.7

Özet: Eski öğretmen Pat Solitano, bir akıl hastanesinde kaldıktan sonra ailesinin yanına döner ve eski karısıyla barışmaya çalışır. Pat, kendi sorunları olan gizemli bir kız olan Tiffany ile tanıştığında işler daha da zorlaşır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

17. Yıldızın Hemen Altında (2014)

İmdb: 7.7

Özet: Kanserden kurtulan Hazel Grace Lancaster, kanser destek grubundan bir genç olan Gus Waters ile tanışır ve ona aşık olur. Hazel, Gus’ın onu gerçekten anladığını düşünüyor. Aynı zevklere sahip olan ikili, birlikte harika vakit geçiriyor. Gus, bir yazarla tanışma daveti aldığında, o ve Hazel “kısa” hayatlarının macerasına atılır.

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

16. Zamanda Aşk (2013)

İmdb: 7.8

Sinopsis: Artık 21 yaşında olan Tim Lake’e babası tarafından bir sır verilir: Ailelerindeki erkekler zamanda yolculuk yapabilirler. Tim, kız arkadaşını etkilemek için yaptığı zaman yolculuğuyla onun kalbini kazanmaya çalışır. Ancak bir gün Tim, özel yeteneğinin kendisini ve sevdiklerini koruyamayacağını anlar.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Yönetmen: Richard Curtis

15. Defter (2004)

İmdb: 7.8

Özet: 1940’larda işçi olan Noah Calhoun ile varlıklı bir ailenin kızı olan Allie birbirlerine aşık olurlar. Bu aşkları ailelerinden onay alamayan çift bir süre sonra ayrılmak zorunda kalır. Yıllar geçer ve Allie başka bir adamla evlenmek üzeredir. Noah kasabaya döner. Hala birbirlerine aşık olan iki genç, aralarındaki bu çekime karşı koyamayacaklardır.

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Yönetmen: Nick Cassavetes

14. Küçük Hanımlar (2019)

İmdb: 7.8

Özet: Jo March, New York’ta yaşıyor ve hayatını yazar olarak kazanıyor. Kız kardeşi Amy, Paris’te fotoğrafçılık okuyor. Amy, Jo’ya evlenme teklif eden ancak sonunda reddedilen çocukluk aşkı Theodore’a rastlar. İkisi de aralarında bir çekim olduğunun farkındadır… En büyük kız kardeşleri Meg, bir okul öğretmeniyle evlidir.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

13. Kefaret (2007)

İmdb: 7.8

Sinopsis: Ian Mcewan’ın kitabından uyarlanan bu kapsamlı İngiliz draması, genç aşıklar Cecilia Tallis ve Robbie Turner’ın hayatlarını anlatıyor. Çiftin aşkı, Cecilia’nın kıskanç küçük kız kardeşi Briony’nin yalanlarıyla parçalanmak üzeredir. Sonuç olarak, üçü sonuçlarla uğraşmak zorundadır.

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

12. Batı Yakasının Hikayesi (2021)

İmdb: 7.8

Özet: İlk görüşte aşk. West Side Story, genç Tony’nin Maria’yı bir lise dansında görür görmez ona aşık olmasına odaklanıyor. Ancak aşklarının ateşi iki rakip çete arasındaki savaşı körükleyecektir…

Oyuncular: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose

Yönetmen: Steven Spielberg

11. Gurur ve Gurur (2005)

İmdb: 7.8

Özet: Jane Austen’in çok sevilen romanından uyarlanan filmde Elizabeth Bennet annesi, babası ve kız kardeşleriyle İngiltere kırsalında yaşıyor. Ailenin en büyüğü olduğu için ailesi evlenmesi için ona baskı yapıyor. Yakışıklı, üst sınıftan Bay Darcy ile tanıştığında Elizabeth’in içinde kelebekler uçar. İkisi arasında bariz bir kimya olmasına rağmen, Darcy’nin sıra dışı doğası, yeni başlayan ilişkilerini tehdit edecektir.

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Yönetmen: Joe Wright

10. Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (2008)

İmdb: 7.8

Özet: Alışılmadık koşullar altında dünyaya gelen Benjamin Button, New Orleans’taki bir huzurevinde yaşlı bir adam olarak dünyaya gelir. Hayat onun için tersine akar… Doğumundan 12 yıl sonra dansçı olmak isteyen Daisy ile tanışır. Hayatı boyunca her türlü sıra dışı macerayı yaşamış olmasına rağmen, Daisy ile olan ilişkisi ve gerçek zamanlı olarak ortaya çıkacakları ümidi, Benjamin’i ileriye taşıyacaktır.

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton

Yönetmen: David Fincher

9. Aşıklar Şehri (2016)

İmdb: 8.0

Özet: Sebastian ve Mia, sevdikleri şeyi yapmak için ortak bir istekle bir toplantıya gelirler, ancak başarı arttıkça aşk bağlarının aşınmakta olduğunu fark ederler. Ve bir gün uğruna çok çalıştıkları hayaller onları parçalamakla tehdit eder.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Yönetmen: Damien Chazelle

8. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

İmdb: 8.0

Konu: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir bayanın hayatına odaklanır. 30 yaşına girdikten kısa bir süre sonra Julie, aşk hayatının pek de iyi gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Öte yandan Axel’in çocuk isteği onun üzerinde daha fazla baskı yaratır. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek istiyor.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

7. Aşk (2013)

İmdb: 8.0

Özet: Evliliğinin sona ermesinden sonra kalbi kırılan Theodore, onu ‘sezgisel’ ve ‘benzersiz’ bir varlığa dönüştürdüğü iddia edilen yeni bir işletim sisteminden resmen büyülenmiştir. Karşı taraftaki sesin arkasında ise hassas ve oyuncu bir kişiliğe sahip ‘Samantha’ var. İlk başta arkadaş olsalar da ilişkileri bir süre sonra aşka dönüşür.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Yönetmen: Spike Jonze

6. Saksı Olmanın Faydaları (2012)

İmdb: 8

Özet: Charlie, arkadaşları tarafından sonsuza kadar hor görülen ve görmezden gelinen, kendi dünyasında kişisel sorunlarıyla boğuşan sorunlu bir gençtir. Hem sınıfı hem de okul arkadaşları tarafından acımasızca alay edilen Charlie, en iyi arkadaşı intihara teşebbüs ettiğinde yeterince batırılır. Bir yılda liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştıkları iki kardeş Sam ve Patrick ilk başta onu arkadaş olarak kabul etmeleri imkansız gibi görünse de kısa sürede yakın arkadaş olurlar. İki erkek kardeş, son derece utangaç bir genç olan Charlie’yi uyandırır ve ona hayattan nasıl zevk alacağını öğretmeye başlar. Charlie, her zaman kenarda olan çocukluk travmasıyla başa çıkmaya çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanıyacak.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

5. Gün Doğumundan Önce (1995) – Gün Batımından Önce (2004) – Gece Yarısından Önce (2013)

İmdb: 8.1

Özet: Amerikalı Jesse, Viyana’ya giderken Paris’e dönen bir öğrenci olan Celine ile tanışır. Uzun uzun konuşan ikilinin ortasında sürpriz bir bağ oluşur. Jesse, Celine’i kendisiyle birlikte Viyana’da trenden inmeye ikna eder. Jesse’nin ertesi sabah ABD’ye uçağı olduğu ve kalacak parası olmadığı için ikili birlikte şehri dolaşmaya başlar…

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

4. Bir Gece Oldu (1934)

İmdb: 8.1

Özet: Ellie Andrews, kocasıyla iletişim kurmaya çalışan güçlü babasından kaçmaktadır. Kaçışı sırasında, New York’a giderken işsiz ve hikaye arayan bir ulakla tanışır. İkilinin bundan sonraki hedefi otostopla gidecekleri yere ulaşmak olacaktır.

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: Ward Bond, Blanche Friderici, Clark Gable

3. Tekrar Sil (2004)

İmdb: 8.3

Özet: Acı dolu bir ayrılığın ardından Clementine, eski erkek arkadaşı Joel’in anılarını zihninden silmenin bir yolunu bulur. Joel, Clementine’in ilgi alanlarını unutmak için aşırıya kaçtığını öğrendiğinde, onun da hafızası silinir ve yavaş yavaş sevdiği kadını unutmaya başlar…

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Yönetmen: Michel Gondry

2. Hatırlanacak Bir Anı (2004)

İmdb: 8.3

Konusu: Umutsuz bir aşkın peşinden koşan ve sürekli yoldan çıkan bir kız, unutkanlık sonucu yeniden bir adamla karşılaşır ve tesadüfler sonucu ona aşık olur. Biraz emekle başlayıp gerçek bir aşka dönüşen bu ilişki, zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın kurbanı olacaktır. Ve aşkın tek besini olan anılar yavaş yavaş silinir. Anıların silinmesiyle birlikte korku başlar.

Yönetmen: John H. Lee

Oyuncular: Woo-Sung Jung, Ye-jin Son, Jong-hak Baek

1. Kazablanka (1942)

İmdb: 8.5

Özet: Kazablanka, romantik filmlere en uygun klasiklerden biridir. Bu kült sinemada, Rick Blaine şehrin zorlu barlarından birini işletiyor. Bir gün Rick’in eski kız arkadaşı Ilsa ve kocası Victor Laszlo bu bara gelirler. Şehirden kaçmak isteyen Ilsa ve Victor’a yardım edebilecek tek kişi Rick’tir.

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Yönetmen: Michael Curtiz

yuregirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler